Napkollektorok

Napkollektorok

Vákuumcsöves kollektor
A vákuumcsöves kollektor a téli időszakban is termel melegvizet és használható fűtésrásegítésként is. Az úgynevezett “heat-pipe” hőcsöves rendszer lényege, hogy egy dupla üvegfalú vákuumcsőben – melynek belső üvegfelülete szelektív abszorber bevonattal ellátott -, egy rézcsövet helyezünk el. Ezt a hőcsövet részleges alacsony forráspontú folyadékkal töltjük, és vákuum alá helyezzük. A rézcső végén egy úgynevezett kondenzátort helyezünk el. Ezt a kondenzátort speciálisan kialakított csővezeték veszi körbe, amiben a fagyálló folyadék cirkulál. A visszahűtött gőz kondenzálódik, majd visszafolyik a cső aljába, és a folyamat kezdődik elölről. Nagy előnye még, hogy a merőleges besugárzástól eltérő szög esetén is (reggel, délután) jó hatásfokkal hasznosítható.

Mi is a különbség a napkollektor és a napelem között?

Sokan összekeverik a két rendszert, pedig már alapvető működési elvükben is különbség van.

A napkollektor ugyanis egy olyan berendezés, amely a Nap fényenergiáját hőenergiává alakítja, amelyet legtöbbször víz melegítésére használnak fel. A napelemet pedig elektromos áram termelésére használják. Ez tehát az alapvető különbség a két rendszer között.

A napkollektorok felhasználása igen széleskörű, használható többek között fűtésre, meleg víz előállítására (fürdéshez, mosogatáshoz), vagy akár medencék vízutánpótlásához is.

Ma már nem ritka a napkollektoros rendszerek telepítése, rengeteg gyártó kínál ilyen termékeket, sokszor szinte áttekinthetetlen a választék.

A mai energiaárak mellett egyre jobban lerövidül a napkollektorok megtérülési ideje, hisz minél több meleg vizet használnak valahol, annál kevesebb meg nem újuló, fosszilis energiahordozót válthatunk ki, s a megtérülési arány így máris kedvező.

Ma már a napkollektorok elterjedtek a társasházak, kórházak, szupermarketek meleg víz igény kielégítésére, amelyeknél adott esetben igen rövid, 4-5 év a megtérülési idő.

Gyűjtse össze a napsugarakat egy napkollektorral!

Ismerkedik a megújuló energiaforrásokkal? Napkollektorral szeretné felszerelni otthonát? Úgy érzi, Földünk érdekében lépnie kell valamit?

Közismert tény, hogy a nem megújuló energiaforrásaink igencsak kifogyóban vannak. Szerencsére ez nem jelenti az energiakészletek végét, hiszen alternatív megoldások is léteznek.
A megújuló energiaforrások lényege, hogy gyakorlatilag sosem apadnak ki, hiszen folyamatos megújulásra képesek. Ilyen például a napenergia, a szélenergia, a vízenergia, a geotermikus energia és a biomassza.

Az egyik legismertebb és legelterjedtebb megújuló energiaforrás a napenergia, mely a napban végbemenő folyamatok során keletkező energia. Ezt különféle napkollektorok és napelemek segítségével képesek felhasználni. A napenergia felhasználását és hatékonyságát a napsütéses órák száma, a földrajzi helyzet és az éghajlat befolyásolja.

Felkeltettük érdeklődését? Ne, habozzon, keresse fel az Ablakgyár Tatabánya Kft.-t még ma! Amennyiben kérdése lenne a napkollektorokkal és napelemekkel kapcsolatban, forduljon bizalommal kollégáinkhoz, készséggel állunk rendelkezésére!

Napkollektoros rendszerek forgalmazása

Elege van a magas fűtés és villanyszámlából? Minden télen megfogadja, hogy most már valami gazdaságosabb megoldást talál a fűtésszámla leszorítására, de még nem sikerült megtalálnia a megfelelő megoldást? Mi tudunk Önnek ajánlani egy fantasztikus lehetőséget!
Váltson Ön is napkollektorra!

Cégünk elsősorban nyílászárók gyártásával, forgalmazásával és beépítésével foglalkozik, de szolgáltatásaink közé beépítettük a napkollektoros rendszereknek forgalmazását, kiépítését és beszerelését is. Ne szalassza el a lehetőséget, keressen fel minket és legyen Önnek is energiatakarékos napkollektoros rendszerre!

A napkollektorok hosszútávon gyors anyagi megtérülést jelentenek, hiszen használatukkal jelentősen csökken a villamos energiára szánt anyagi ráfordítás. Karbantartást nem igényel, így ezzel sem kell számolni. Környezetkímélő, tehát környezetéért is tesz a napkollektorok használatával. A napkollektorok hosszú élettartamúak, ezért a gyakori cserével sem kell bajlódnia.

Tegyen környezete védelméért és családja biztonságáért, legyen Önnek is napkollektoros rendszere otthonában!