Párkányok


Külső párkányok

  • Alumínium párkányt javaslunk, mivel az időállóbbnak bizonyult, kialakításának köszönhetően elvezeti a falról az esővizet.
  • Kérhető szélesség: 90 mm – 340 mm –ig
  • Maximális hossz: 6 m
  • Anyagvastagság: 1 vagy 2 mm
  • Felületkezelés: porszórt
  • Végzárók: műanyag (alap), de kérhető alumíniummal is
    Szín: fehér (alap), de bármilyen RAL szín kérhető (csak alumínium végzáróval).


Belső párkányok

Kamrás párkányok:
Kérhető szélesség: 150 mm – 500 mm -ig
Maximális hossz: 6 m
Anyagvastagság: 20 mm
Anyagminőség: UV védett keményített műanyag
Végzárók: műanyag
Szín: fehér (alap, anyagában színezett), de kérhető a rendszerhez tartozó RENOLIT színskála szerint is


Kőpárkányok
Vastagság: 20-30mm
Mélység és hossz: kéréstől függően
Szín: vörös és homokszín (bemutatótermünkben megtekinthető)

 

 

Alumínium Extrudált Ablakpárkányok

Alumínium ablakpárkányok beépítése

Kávarész kialakítás: A kávarészt (ablaknyílást) úgy kell kialakítani, hogy a párkány ne vízszintesen, hanem kis lejtéssel kifelé felrakható legyen, így a szélein a végzáró-elem felhelyezhető legyen. A nyílásnak mindenféleképpen egyenletesen sík, sima vagy vakolt, de simított felületnek kell lennie.

Elhelyezés: A felhelyezést a külső párkányokon erre a célra kialakított csavarhelyeken lehet rögzíteni azután, hogy a helyére bepattintottuk. A csavarfejek helyét esztétika miatt ajánlott lefedni. A külső színezést a párkányfelrakás után kell elvégezni.

Színválaszték: Fehér- RAL 9016, Barna – RAL 8003, RAL 8019, RAL színskála szerint – megrendelésre. Gyártási hossza: 6000 mm, rögzítő lyukak 25 cm-ként!

KAMRÁS, KEMÉNYÍTETT PVC ABLAKKÖNYÖKLŐK

 

Belső könyöklők kialakítása:

Kávarész kialakítás: A kávarészt (ablaknyílást) úgy kell kialakítani, hogy a könyöklő vízszintesen felrakható, illetve a szélein a végzáró-elem felhelyezhető legyen. A nyílásnak mindenféleképpen egyenletesen sík, sima vagy vakolt, de simított felületnek kell lenni, hogy a műanyag ragasztó könnyedén felhordható, illetve elkenhető legyen. Műanyag ablakok esetében a párkányfogadónak (záró-profil) a magasságát szabadon kell hagyni, hogy a párkány könnyedén elférjen.

Elhelyezés: A könyöklőt és a végzáró elemet valamilyen műanyag (célszerű PVC vagy univerzális PVC) ragasztóval kell felhelyezni. A széleket és a szükséges helyeket pasztával kell lehúzni! Az elhelyezés lehetőleg utolsó festést megelőzően történjen!

Színválaszték:

Anyagában fehér

Fehér fólia

Aranytölgy

Márvány

Bükk

 

Exkluzív fólia színválaszték:


– Oregon
(Renolit szám: 1192 001)

– Douglas (Renolit szám: 3152 009)

– Sapeli (Renolit szám: 2065 021)

– Nussbaum (Renolit szám: 2178 007)

– Eiche Dunkel (Renolit szám: 2052 089)

– Eiche Natur (Renolit szám: 3118 076)

– Eiche Rustical (Renolit szám: 3149 008)

– Bergkiefer (Renolit szám: 3069 041)

 

Profilrajz:

Minőségi ablakpárkányt keres, kedvező áron?

Nézzen körül kínálatunkban!

Az ablakpárkányokkal sokan nem törődnek, pedig igen fontos szerepet töltenek be az otthon védelmében. Külső és beltéri változataik is egyaránt hasznosak, így érdemes jó minőségű ablakpárkányokat választani az új ablakokhoz.

Az ablakpárkányok előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy megvédik az ablak két oldalán a csupasz falszerkezetet a különféle csapadékoktól. Ezáltal a fal belseje nem nedvesedik át, a falunk nem válik nyirkossá és nem telepedik meg rajta az egészségre káros és esztétikailag is kifogásolható feketepenész. Ablakpárkány nélkül a lakás vagy ház belső terében keletkező pára és a fal nedvessége remek táptalajt kínál ezeknek a gombáknak, amik légúti megbetegedésekhez is vezethetnek.

A beltéren elhelyezett ablakpárkányok emellett összhangot teremtenek otthonunkban. Mutatósak, hiszen az ablakkerethez és a lakásbelsőhöz megfelelően választhatjuk ki számos variációból a nekünk megfelelőt.

Ha Ön is szeretné szárazon tartani a falakat, megfelelő szigetelést biztosítani otthonának és egyben mutatósabbá is tenni a helyiségeket, válasszon ablakpárkányaink közül!

Alumínium ablakpárkányok tulajdonságai és előnyei

Az ablakpárkányok esztétikus megjelenésükön kívül fontos funkcionális feladatokat is ellátnak, melyek között elsődleges, hogy a falakat megvédjék a beázástól, amely hosszútávon a falak penészedéséhez és gombásodásához vezethet, valamint komoly egészségügyi problémák kialakulásához is hozzájárulhat.

A külső ablakpárkányok esetében számos szempontot kell figyelembe venni a választás során, hogy hosszú távú és megbízható védelmet biztosíthasson otthonunk számára, ezért elsődleges szempont az anyagválasztás.

Az alumínium ablakpárkányok tulajdonságai és előnyei:

• Hosszú élettartamú, masszív és ellenálló anyagának köszönhetően.
• Az időjárási viszontagságokkal szemben magas fokon ellenálló: erős napsütés, csapadék, stb.
• Könnyedén tisztántartható, nem igényli speciális vegyszerek használatát.
• Modern és dekoratív megjelenést biztosít otthonunk számára.

Cégünk minőségi alumínium ablakpárkányokat kínál ügyfelei számára, melyek kiváló megoldást nyújtanak kültéri használat esetén és hosszútávon biztosítják a beázás elleni védelmet otthona számára. Tekintse meg termékeinket, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!