Párkányok

Külső párkányok

  • Alumínium párkányt javaslunk, mivel az időállóbbnak bizonyult, kialakításának köszönhetően elvezeti a falról az esővizet.
  • Kérhető szélesség: 90 mm – 340 mm –ig
  • Maximális hossz: 6 m
  • Anyagvastagság: 1 vagy 2 mm
  • Felületkezelés: porszórt
  • Végzárók: műanyag (alap), de kérhető alumíniummal is
    Szín: fehér (alap), de bármilyen RAL szín kérhető (csak alumínium végzáróval).

Belső párkányok

Kamrás párkányok:
Kérhető szélesség: 150 mm – 500 mm -ig
Maximális hossz: 6 m
Anyagvastagság: 20 mm
Anyagminőség: UV védett keményített műanyag
Végzárók: műanyag
Szín: fehér (alap, anyagában színezett), de kérhető a rendszerhez tartozó RENOLIT színskála szerint is

 

Kőpárkányok
Vastagság: 20-30mm
Mélység és hossz: kéréstől függően
Szín: vörös és homokszín (bemutatótermünkben megtekinthető)

Cégünk minőségi alumínium ablakpárkányokat kínál ügyfelei számára, melyek kiváló megoldást nyújtanak kültéri használat esetén és hosszútávon biztosítják a beázás elleni védelmet otthona számára. Tekintse meg termékeinket, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Az ablakpárkány fontosabb, mint gondolná!

Az ablakpárkányoknak nem csupán esztétikai és kényelmi szerepük van, hanem a külső párkányok az ingatlan szárazon tartásában is fontos szerepet játszanak. 

Ablakpárkány minden ingatlan külső és belső oldalán található, magától értetődően hozzátartozik a nyílászárókhoz. Ennek ellenére méltatlanul keveset foglalkozunk vele, és általában le is becsüljük a fontosságát. Pedig nélkülük az ingatlanok könnyebben és gyorsabban beáznának. 

Az ablakpárkány legfontosabb feladata ugyanis az, hogy elvezesse a nedvességet a faltól. A külső párkányok nélkül a csapadékvíz hamar bejutna a lakásba, nélkülük nem lehet biztonságosan és hatékonyan megoldani a nedvesség elvezetését. Ha nem lenne külső ablakpárkány, az esővíz egyszerűen végigfolyna a falon, és nem elég, hogy az átázna miatta, hanem éktelen foltot is hagyna a festésen. 

Természetesen a külső ablakpárkánynak is megvan a maga esztétikai szerepe, hiszen hozzájárul a harmonikus összképhez, de helyezhet rá virágot is. Fontos, hogy kívülre mindenképpen olyan ablakpárkányt válasszon, ami strapabíró anyagból készült, így ellenáll a forróságnak, a fagynak és a víznek egyaránt, illetve nehezen karcolódik

De mi a belső ablakpárkány szerepe? Egyrészt itt is szolgál dekoratív célokat, rengetegen helyeznek el rajta lakásdekorációt, virágokat, egyes lakásokban szinte polcként funkcionál. A szélesebb típusú ablakpárkány nem csak könyöklőként használható, hanem akár rá is lehet ülni, ezzel kialakítható vele egy kellemes kis kuckó is az ablaknál.  

Cégünknél külső és belső ablakpárkányt is vásárolhat. Előbbihez az alumíniumból készült termékeket ajánljuk, beltérre pedig a műanyag vagy kőből készült változatokat. Széles méretválasztékkal állunk rendelkezésére, de akár egyedi méret rendelésére is van lehetőség, méghozzá kedvező áron

Amennyiben új ablakpárkányokra van szüksége, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeink bármelyikén, és kérje részletes tájékoztatásunkat! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére és válaszolnak minden felmerülő kérdésére. 

 

Alumínium ablakpárkány: az időtálló megoldás

Az alumínium ablakpárkányok legnagyobb előnye, hogy a többi típus legjobb tulajdonságait egyesítik magukban.

Az alumínium ablakpárkány tehát egyfajta “minden egyben”, és ez első pillantásra nem sugallja azt, hogy tökéletes megoldásról lenne szó, hiszen azok a dolgok, amelyeket ezzel a kifejezéssel jellemeznek, több hiányossággal is rendelkeznek. Az alumínium ablakpárkányok esetében azonban ez korántsem igaz, épp ellenkezőleg: mivel egy viszonylag egyszerű szerkezetről van szó, a problémáknak még a lehetősége is kizárt, viszont minden olyan előnnyel rendelkeznek, amelyekre egy ablakpárkánynak csak szüksége lehet.

Ahhoz, hogy érthető legyen a “minden egyben” titulus, ismerni kell minden más ablakpárkány-típust, azaz a hagyományos, horganyzott acélt, a műanyagot, valamint a valamilyen kőből készítettet. A hagyományos acélpárkány alapvetően hajlamos a korrózióra, ami nem csak esztétikai, de szerkezeti problémákat is okoz, bár ehhez szükséges a bevonat sérülése is, ami viszont könnyen előfordulhat. A műanyag ablakpárkány legnagyobb előnye az alacsony ára, és ugyan felszerelés után remekül néz ki, de kültérre gyakorlatilag alkalmatlan, míg a kőből készült párkányok gyönyörűek és tartósak, ám meglehetősen drágák.

Az alumínium ablakpárkány anyagából adódóan nem korrodál, emellett esztétikailag is az élmezőnybe tartozik, és – mivel az előállítása kifejezetten egyszerű – az ára is kedvező. Gyakorlatilag a fentebb felsoroltak minden előnyös tulajdonságával rendelkezik, a hátrányok közül azonban eggyel sem, ezért kültéri párkányként ez nyújtja a legjobb megoldást!

Cégünk többek között alumínium ablakpárkányok gyártásával és forgalmazásával is foglalkozik, amelyek tökéletes megoldást nyújtanak kültéri használatra, és képesek igen hosszú időn át biztosítani a beázás elleni védelmet. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését az alumínium ablakpárkányok iránt, tekintse meg referenciáinkat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha vásárolni szeretne, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Párkányok: minden, amit tudni érdemes

Párkányok kül- és beltérre, alumíniumból, műanyagból vagy kőből, megfizethető áron! Keressen minket, ha új ablakpárkányokkal szerelné fel otthonát!

Kevesen gondolnak bele, hogy az ablakpárkányoknak mennyire fontos szerepe van az ingatlanokon. Pedig nem csupán esztétikai szempontból van rájuk szükség, hanem azért is, mert nélkülük könnyen bejutna a nedvesség a belső térbe. A párkányok kiválasztását ezért nem szabad elkapkodni. Az alábbiakban bemutatjuk az általunk kínált lehetőségeket, valamint bővebben szót ejtünk a párkányok szerepéről is.

A külső ablakpárkányok elsődleges és legfontosabb feladata, hogy elvezessék a nyílászárókról lecsorgó nedvességet a faltól, ezáltal megakadályozzák, hogy beázás jöjjön létre. A beltéri párkányok szerepe alapvetően kényelmi és esztétikai. Egyrészt megkönnyítik az ablakok tisztítását, másrészt helyezhetünk rájuk növényeket, díszeket.

A kültéri párkányok kiválasztásánál a legfontosabb szempontnak mindenképpen a tartósságnak kell lennie. Lényeges, hogy a párkány olyan anyagból készüljön, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak, legyen az akár forrón tűző nap, akár fagy, vagy jégeső. Kívülre mindenképp érdemes az alumínium mellett dönteni: ez az alapanyag rendkívül tartós, erős, és ellenáll minden olyan hatásnak, ami az ablakpárkányt érheti. Gondoskodik a nedvesség elvezetéséről, így megakadályozza a beázást, ugyanakkor az ára is megfizethető és könnyen felszerelhető.

A beltéri párkányok terén már egy kicsit nagyobb a mozgástér. A legnépszerűbbek a műanyag darabok, amelyek korszerű megjelenésükkel hozzájárulnak a modern lakberendezési stílushoz és az áruk is rendkívül kedvező. Remek választásnak bizonyulnak még az exkluzív megjelenésű kőpárkányok, melyeket egyediség és tartósság jellemez, ugyanakkor számolni kell vele, hogy drágábbak a műanyag társaiknál.

Amennyiben a párkányokkal kapcsolatosan keresgél, és további kérdése merült fel, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal! Munkatársaink szívesen segítenek mindenben, legyen szó akár ablakpárkányokról, akár nyílászárókról.

Párkányokból is a legjobbat!

Párkányok alumíniumból, kültérre és beltérre egyaránt kedvező áron, rövid határidővel – forduljon hozzánk Ön is, és válassza a legjobb megoldást!

Kevesen gondolnak bele igazán, de a párkányok igenis fontos részét képezik az otthonunknak. Nem szabad megfeledkezni az esztétikai szerepükről sem, de a leglényegesebb, hogy kulcsfontosságú feladatuk van a vízelvezetésben. A párkányok feladata ugyanis, hogy a faltól, illetve a nyílászárótól elvezessék a csapadékot, ezáltal megelőzve a beázást.

párkányok kiválasztását nem szabad elkapkodni. Napjainkban már rengetegféle lehetőségből válogathatunk: a legnépszerűbbek a műanyag és az alumínium párkányok, de sokan szeretik a gránit változatokat is, azonban utóbbiak ára jóval borsosabb. Ahogy sok esetben, úgy most is érdemes az arany középút, vagyis az alumínium párkányok mellett dönteni. Ezek a termékek ugyanis tartós, az időjárás viszontagságainak ellenálló alumíniumból készülnek, ugyanakkor az áruk is megfizethető. Mutatósak, modern megjelenésűek, ráadásul remekül megállják a helyüket bel- és kültéren egyaránt. Annak, aki még többet szeretne spórolni, beltérre a keményített műanyag párkányokat ajánljuk, hiszen itt nincsenek kitéve nagy hőingadozásnak, fagynak és csapadéknak sem. 

A párkányokat minden esetben csakis megbízható cégtől szabad megvásárolni, ahol magas minőségű termékeket kínálnak. Amennyiben Ön éppen ilyet keres, jó helyen jár, ugyanis ugyanis nálunk kedvező áron vásárolhat beltéri UV védett keményített műanyag, kültéri alumínium párkányokat, valamint rendkívül ellenálló és elegáns kőpárkányokat is, amik tartósak, egyediek és jól illenek minden homlokzathoz. Termékeinket kedvező áron kínáljuk, így anyagi megfontolásból is megéri hozzánk fordulni. 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, és szeretné otthonát új, modern párkányokkal felszerelni, ne menjen tovább! Forduljon hozzánk bizalommal bővebb információért a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén, munkatársaink készséggel válaszolnak minden kérdésére! 

Vegye fel velünk a kapcsolatot